БГБС-лого

A PARTNER YOU CAN COUNT ON

НОВИНИ

2 големи клиента на БГ Бизнес Солюшънс в конкурса „ИТ проект на годината“ на вестник Computerworld

27.1.2017

2 от клиентите на БГ Бизнес Солюшънс, Доверие Брико (Mr.Bricolage) и Фючър Енерджи, участват в конкурса „ИТ проект на годината“, който се провежда за тринадесета поредна година от вестник Computerworld. Целите на инициативата са да се откроят най-значимите ИТ проекти през изминалата 2016 година, да се популяризира опита в изграждането на информационни решения, натрупан в българските организации,  да се предостави информация за мащабите на използване на ИТ у нас и за ролята на технологиите в българските компании, предприятия и институции. Категориите, в които се състезават проектите през 2016 г., са: Национални ИТ проекти, реализирани в администрацията; Национални ИТ проекти, изпълнени в корпоративния сектор (в големи промишлени предприятия, финансови институции и др.)., където попадат Доверие Брико (в подкатегория „Големи компании“) и Фючър Енерджи (в подкатегория „Средни и малки компании“).

Проектът в Доверие Брико включва внедряване на индустриалното решение на SAP за търговия на дребно - SAP IS Retail, SAP BW и SAP BusinessObjects, а  отскоро се осъществява и внедряването не SAP Hybris - платформата за търговия и дигитално взаимодействие на SAP. Подробно описание на проекта можете да видите ТУК

Проектът във Фючър Енерджи е комплексен и включва внедряване на индустриалното решение на SAP за комунални услуги – SAP IS Utility, SAP BW, SAP BusinessObjects и SAP Business Planning & Consolidation, SAP Hybris - платформата за търговия и дигитално взаимодействие на SAP, включително Cloud for Customer (облачното решение на SAP за управление на взаимоотношенията с клиенти). Подробно описание на проекта можете да видитe ТУК

Имената на номинираните финалисти не се оповестяват до деня на връчване на наградите. Тази година официалната церемония, организирана от в. Computerworld и ICT Media ще се състои на 21 февруари.


БГ Бизнес Солюшънс приключва успешно миграцията на SAP ERP системата на VIVACOM върху SAP HANA

16.01.2017

VIVACOM ускорява процесите в обхвата на своята ERP система с миграция към SAP HANA.

ВИВАКОМ използва от дълги години SAP за своя ERPсистема. Към момента в нея са развити основно финансовите и логистичните процеси. Информацията от основната телеком дейност на компанията се обобщава и трансферира в SAPот билинг и CRM системитена ВИВАКОМ и се използва за целите на финансовата отчетност и анализи. В системата също така се следят всички договори и взаимоотношенията с доставчиците. Компанията следи развитието на SAP HANA технологията от самата  и поява и изчаква най-подходящия момент за имплементация. ВИВАКОМ се спира на БГ Бизнес Солюшънс при избора си на системен интегратор, с който да работи по този проект, поради множеството референции, с които БГ БС разполага за изпълнението на сходни миграционни проекти.

Основната полза, която от телекома отчитат след миграцията, е значително повишеното бързо действие на процесите изпълнявани в ЕРП системата - между 4 до 10 пъти за различните изпълнявани задачи, като най-осезаемо тази промяна се усеща при по-тежките справки - в миналото някои от тях са отнемали часове, а след миграцията необходимото време за тях е сведено до минути. Интервю за реализацията на проекта с Иван Чолаков, директор ИТ във ВИВАКОМ, можете да видите ТУК.

Българска телекомуникационна компания (БТК), е най-голяматателекомуникационна компания в България, която оперира на българския пазар с търговската марка Vivacom. Тя започва историята си през 1879 г. с доставката на телеграфни услуги. 136 години по-късно, VIVACOM се превръща в оператор с изключително голям обхват на телекомуникационни решения за частни и бизнес клиенти - мобилни и фиксирани гласови услуги, оптичен интернет, цифрова HD телевизия от най-ново поколение. Това дава основание на компанията да се определя като историческия телеком в страната.

БГ Бизнес Солюшънс със завършен проект за SAP Business One в Изи Билд България

20.12.2016

Изи Билд България постига управление на всеки аспект на бизнеса си и автоматизира ключови бизнес функции във финансови, търговски дейности, човешки ресурси и др. с внедреното от БГ Бизнес Солюшънс решение за малки и средни предприятия на SAP SE. Клиентите доверили се на SAP Business One в световен мащаб са над 50 000 фирми в 150 държави.

SAP Business One включва 14 функционални модула, които покриват всички ключови бизнес процеси в една организация. От тях в компанията клиент са внедрени: Administration – за основните настройки в приложението, Financials– за дефиниране на сметкоплана, Sales – A/R– за управление на потока на продажбите, Purchasing – A/P– за управление на потока на покупките, Business Partners– за основни данни за клиенти, доставчици и потенциални партньори, Banking– за входящи и изходящи плащания, Inventory– за управление на складови наличности, Resources - за дефиниране на основни данни за ресурси (машини и хора), които се използват в производството (капацитет и планиране), Production- за поддържане на основни данни на списъците с компоненти и за създаване на производствени поръчки, MRP– за прогнозиране на необходимите артикули в продажбите и производството, на базата на които се правят препоръки за заявки за покупка, Service– за обслужване на сервизните договори и сервизните поръчки, Human Resources– за поддръжка на основни данни на служителите (имена, информация за договори, роли, и т.н.), Reports– за различни справки.

Изи Билд България АД извършва проектиране, изграждане на спортни сгради и съоръжения; доставка и монтаж на спортни настилки и оборудвания; доставка и монтаж на индустриални настилки за обществени и производствени помещения и сгради; проектиране, изграждане на хидроизолационни, топлоизолационни системи за обществени и промишлени сгради; проектиране и изграждане на изолационни системи за пътни и жп. съоръжения.

Изи Билд България АД изпълнява проекти от всякакъв вид и мащаб и притежава най-съвременната техника и оборудване, с които да реализира най-съвременните проекти.


BG BS с номинaция в категорията „Най-добра стартираща Hybris компания“ на ежегодната среща за партньори и клиенти на Hybris – SAP Hybris Summit

4.02.2016

БГ Бизнес Солюшънс взе участие в ежегодната среща на SAP Hybris за партньори и клиенти на компанията през месец февруари тази година в Мюнхен, Германия. Събитието продължи 4 поредни дни, изпълнени с разнообразни дейности. Традиционно, организаторите от Hybris проведоха номинации за своите гости от цял свят в различни категории. БГ БС попадна сред номинираните за „Най-добра стартираща Hybris компания“ заедно с колегите си от Ecenta и KPIT.

Номинацията е голямо признание за дейността и успешния подход на БГ БС, която чрез разширяване на портфолиото си от предлагани продукти и решения се стреми да отговори на нуждата от ангажираност на своите клиенти и на днешната дигитална реалност. През изминалата година компанията придоби статут на партньор на SAP за продажба, внедряване и поддръжка на Hybris решения и само за няколко месеца успя да стартира реализацията на Hybris решенията за електронна търговия SAP Hybris B2B и SAP Hybris B2C във водещи български компании. 

Освен церемонията по награждаване, през 4-те дни бяха организирани редица технологични демонстрации, а участниците получиха възможност да се свържат с ключови лидери във всички области на решения. Допълнителни експертни сесии включваха презентации за дигиталната трансформация, използването на данни за контекстуално взаимодействие с клиентите, и др. Гостите на SAP Hybris Summit споделиха своите истории на успеха, както и най-добри практики за ангажиране на клиентите.

Hybris е основана през 1997 г. сидеятада се превърне в голяма технологична компания фокусирана върху разработването на най-добрите решения за ангажиране на клиентите и търговия. Hybris постига огромен успех и растеж само за няколко години. Gartner и Forrester класифицират компанията като "лидер" и я поставятна второ и трето място в света като платформа за търговия и дигитално взаимодействие. Вследствие на това Hybris става част от една от най-големите и водещи софтуерни компании в света, SAP. Днес решенията на SAP Hybris обслужват клиенти от най-различни индустрии и по цял свят благодарение на голямата партньорска мрежа, част от която е и БГ Бизнес Солюшънс.

Повече впечатления от дните на SAP Hybris Summit, можете да видите на следните линкове:

https://www.youtube.com/watch?v=5Ggtdr_dq-E

https://www.youtube.com/watch?v=H9TyeHaHDBg

https://www.youtube.com/watch?v=dRQUfyWkklw

https://www.youtube.com/watch?v=cFuBOPRoHB4

BGBS – най-добър облачен партньор на SAP в България за 2015

11.02.2016

„БГ Бизнес Солюшънс“ ЕООД спечели наградата за най-добър облачен партньор на SAP в България за 2015 г. Компанията получи приза по време на специалната среща на SAP с медиите, на която г-жа Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България, и регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа очерта тенденциите в развитието на SAP в глобален мащаб, както и посоката на развитие на бизнеса в България.


BGBS участва във внедряването на SuccessFactors, лидерът в облачните решения за управление на човешки ресурси, в българската компания Фикосота, която има 20% средногодишен ръст на продажбите и над 1000 служителя в над 18 страни. „Търсихме модерно, облачно базирано средство, за да опознаем нашите служители във всички тези страни и да можем да управляваме техния потенциал и представяне. Избрахме SuccessFactors и със съдействието на BGBS вече сме на етап финални настройки“, сподели по време на срещата Бисер Богданов, HR мениджър на Фикосота.

Компанията реализира успешно и внедряване на SAP Cloud for Customer (C4C) за едно от търговските направления в „Булгартабак Холдинг“ АД C4C e изцяло облачно решение, чрез което се управляват взаимоотношенията с клиентите през различни платформи от всяко място и по всяко време. В продуктовото портфолио на компанията са включени както on-premise решения (SAP ERP, BI, CRM, и др.) така и други топ продукти на SAP като SAP Hybris - централизирана платформа за онлайн търговия и маркетинг, интегриране на клиенти, доставчици и бизнес партньори. Нов продукт, който бързо ще се наложи на нашия пазар е GK POS –водещо POS решение на европейския пазар.

Г-н Драгомир Маринов, управител на BGBS сподели, че спечелената награда е признание за успешния подход на компанията, която се стреми да докаже, че  всяка организация може да си позволи да инвестира в SAP. “ За последните няколко години SAP се е превърнала в изключително иновативна компания и покрива широк кръг от услуги. Освен това решенията не са толкова скъпи за интеграция, колкото са били в миналото. Те могат да бъдат интегрирани на местно и световно равнище, а и да бъдат предоставени и под формата на услуги“.

През 2016 година БГ БС започна да предлага и внедрява новите продукти и на Европейския пазар.

БГ Бизнес Солюшънс реализира успешно първия проект по внедряване на SAP ERP върху HANA в България в „Рубин Трейдинг“ АД

31.08.2015

Внедряването на новата информационна система върху in-memory платформата HANA гарантира на компанията светкавична реакция спрямо променящата се бизнес среда

БГ Бизнес Солюшънс, златен партньор на САП България и член на United VARs, най-голямата организация на обединени партньори на SAP в световен мащаб, обяви успешен продуктивен старт на проекта по внедряване на SAP ERP върху SAP HANA в  „Рубин Трейдинг“ АД.

Завод „РУБИН” – град Плевен е утвърден производител с над 50 годишен опит в производството на стъклен амбалаж. Производственият капацитет на завода е над 190 000 000 физически бройки стъклени опаковки годишно. Основни клиенти на завода са производители на вино, бира, високо и нискоалкохолни и безалкохолни напитки, консервирани храни и др. като продукцията се изнася в Италия, Гърция, Турция, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Косово, Израел, Албания и др. Заводът разполага с материален цех, оборудван със системи за автоматично дозиране на суровините, 14 електронни везни, 2 дозаторни линии и 3 смесителя, както и със свръхмодерна сепарираща инсталация за рециклиране, почистване и разделяне на стъклените отпадъци на цветно и безцветно стъкло. Заводът разполага и със собствена електро-разпределителна мрежа.

За да остане конкурентоспособна в бързо променящата се бизнес среда и да се развива като производител на стъклени опаковки на световно ниво, освен използване на най-модерните технологии в производствените си процеси, компанията залага и на най-иновативните информационни технологии.

За целта „Рубин Трейдинг“ АД избира БГ Бизнес Солюшънс за изпълнител по проекта, като стремежът на компанията е SAP ERP да се внедри върху иновативната платформа SAP HANA, която  може да ускори бизнес процесите от 10 до 100 пъти. Въпреки, че това е първият проект по внедряване на SAP ERP система върху SAP HANA в България, БГ БС вече има опит с новата платформа, тъй като преди Рубин екипът на компанията осъществява успешно миграция на SAP системите на ЕЛД и Табак Маркет върху SAP HANA.  

SAP ERPосигурява на „Рубин Трейдинг“ АД eфективно управление и цялостен контрол на процесите  по снабдяване, продажби, инвентаризация, управление на складови наличности и производство; планиране на необходимите количества материали, автоматична проверка на наличността и автоматично създаване на предложения за поръчки.

Освен подобряване на вътрешната организация чрез стандартизация на ключовите бизнес процеси, фактът, че компанията се спира на SAP HANA, която се базира на in-memory технологиите, осигурява редица предимства, които биха били невъзможни без нея – анализ на огромни количества данни в реално време, който дава необходимата гъвкавост и бърза реакция спрямо променящите се условия в конкурентната бизнес среда, ускоряване на всички бизнес процеси, очаква се и намаляване на разходите за съхранение, архивиране и администриране на базите данни.

За БГ БС

БГ Бизнес Солюшънс е златен партньор на САП България за продажба, внедряване, поддръжка на SAP решения, SAP обучения, както и член на United VARs, най-голямата организация на обединени партньори на SAP в световен мащаб. В богатото портфолио от продукти на компанията влизат SAP ERP, SAP индустриални решения, SAP мобилни решения, SAP облачни решения, SAP HANA, SAP Success Factors (цялостни HCM решения), CRM решения, E-Commerce решения (Hybris), SAP BI, и др. БГ БС помага на клиентите си да постигнат оптимизация и автоматизация на бизнес процесите, да увеличат ефективността и производителността си в максимално кратки срокове, като се стреми да осигури максимална възвръщаемост на инвестицията в софтуерните решения.

БГ Бизнес Солюшънс стана част от глобална мрежа на SAP експерти

20.08.2017

Присъединяването на компанията към United VARs е признание за качествата на българските SAP консултанти

Най-голямата организация на обединени партньори на SAP в световен мащаб United VARs стъпи и в България чрез членството на БГ Бизнес Солюшънс. От своя страна водещата ИТ компания стана глобален партньор на SAP в United VARs. Преди това БГ Бизнес Солюшънс поддържаше статут на SAP Gold Partner – най-високото ниво в партньорската програма на SAP SE и необходимо условие за членство в United VARs.

United VARs осигурява единна подкрепана международните клиенти,съсредоточавайки отговорносттав един водещ партньор, който координира целия проект от управлението на международните екипи по внедряване до предоставянето на стандартизирани инструменти и най-добри практики за поддръжка, като по този начин осигурявапостоянство в предоставянето на качествени и компетентни услуги, което не се влияе от местните различия, характерни за всяка отделна държава или регион.

„Членството ни в United VARs е стратегическа стъпка за нашата компания и ще ни помогне да следваме целта си да предоставяме на нашите клиенти най-иновативните решения на SAP и да им помогнем да извлекат максимална стойност от тяхната инвестиция, независимо къде се намират и къде правят бизнес“, сподели г-н Маринов, Управител на БГ Бизнес Солюшънс.

„Присъединяването на БГ Бизнес Солюшънс към United VARs е признание за качествата на българските консултанти и високото ниво на познание на SAP продукти, както традиционни, така и от най-ново поколение. С присъствието на български партньор в United VARs обменът на опит и експертиза ще бъде още по-засилен за всички бъдещи проекти“, сподели Румяна Тренчева, управител на SAP България.

United VARs е основана през 2006 г. като глобална партньорска мрежа, обслужващи малки и средни предприятия по целия свят. В момента в организацията работят над 5000 SAP консултанти, а годишният обем на продажбите възлиза на над1.6 милиарда долара. Първоначално организацията стартира с фокус върху Централна Европа, но бързо се разраства и сега има над 34 компании членки, партньори на SAP, във всички важни икономически региони в света и обслужва над 5500 клиента в повече от 73 страни, включително и в България.

Партньорите, които съставляват United VARs са завършили успешно над 300 проектa през последните години.

Повече за United VARs можете да видите на адреса на организацията ТУК и в You Tube ТУК

БГ Бизнес Солюшънс успешно се сертифицира пo международно признатия стандарт за сигурност ISO 27001:2013

29.05.2015

БГ БС е организация, която е ангажирана да подсигури непрекъснатостта на своя бизнес, що се касае до пробиви в сигурността и нежелани събития, и е имплементирала Система за Управление на Информационната Сигурност (ISMS), която е в съответствие с ISO/IEC 27001:2013, един от най-широко признатите, международно приети независими стандарти за сигурност.

В обхвата на ISMS влизат всички локации, активи и техника в употреба, в рамките на всички организационни единици на БГ БС. Това включва собствени и/или наети локации, активи и техника, които са под пряк контрол на БГ БС.

В рамките на обхвата на ISMS влизат също всички услуги, предлагани от БГ БС, като Консултиране, имплементация и поддръжка на САП и други бизнес информационни системи; инсталация и поддръжка на информационни центрове; услуги по ИТ Инфраструктура и Информационна Сигурност; закупуване на хардуер, софтуер, мрежови и комуникационни продукти, и др.

Съответствието на компанията със стандарта на ISO бе сертифицирано от "TRANSPACIFIC CERTIFICATIONS LTD.", сертифициращ орган по ISO, международно акредитиран от JAS-ANZ (Joint Accreditation System – Australia and New Zealand), осигуряващи международно признати услуги по акредитация.

По този начин „БГ Бизнес Солюшънс" отговаря на нарастващите изисквания за сигурност на своите настоящи и бъдещи клиенти.

Сертификатът можете да видите ТУК.

Табак Маркет и ЕЛД мигрират върху SAP HANA

Април 2015

Компаниите ще прехвърлят върху мощната платформа модулите си ERP и BW. Това са първите миграции на съществуващи клиенти в България върху SAP HANA.

                          Табак-Маркет-и-ЕЛД-мигрират-върху-SAP-HANA

С нарастващите нужди на съвременния бизнес, компаниите имат нужда не само от стойност, но и от допълнителна скорост. С прехвърлянето на SAP ERP върху SAP HANA се очаква да се опрости организацията и обработката на данни, разработването на приложението, да се редуцира обема на полезните данни и да се улесни работата за потребителите. Миграцията ще покаже преки резултати в отделите Продажби, Маркетинг, Финанси, Логистична верига и т.н.

Компаниите инвестират в BW, за да получат видимост относно бизнеса и дейността си, но се сблъскват с нарастващ обем на данни и време, необходимо да получат желаната информация. Преместването на BW приложението върху SAP HANA посреща тези нужди, като запазва предимствата на BW и ги усъвършенства, предоставяйки по-бързо всичко, от което се нуждае бизнеса.

"Очакваме достъп в реално време до всякаква информация, която е ключова за продажбите, като целим да постигнем анализиране в реално време на моделите на потребление на клиентите. По този начин ще успеем по-гъвкаво да предлагаме продуктите, които са най-търсени в момента, и да съобразим маркетинговите стратегии спрямо клиентските модели на потребление", каза Борис Захариев, Изпълнителен Директор на Табак Маркет. "За нас миграцията към HANA е необходима инвестиция поради предизвикателството да разрастваме бизнеса си с бързи темпове, като едновременно увеличаваме приходите от продажби, а намаляваме разходите. Вярваме, че можем да постигнем това чрез оптимизиране на продажбите и възможностите за предвиждане на пазарните тенденции, с помощта на големи обеми от данни от различни източници, които можем да използваме на момента, благодарение на HANA." - добави още той.

Стартира внедряването на SAP ERP в Рубин Трейдинг

Март 2015

БГ БС стартира SAP проект за имплементация на ERP система в Рубин Трейдинг АД. Ще бъдат внедрени следните функционални модули – Финансово счетоводство, Управленско счетоводство, Управление на материалното стопанство, Продажби и дистрибуция, и Планиране на производството.SAP ERP системата ще доведе до подобряване на вътрешната организация чрез стандартизация на ключовите бизнес процеси, ще централизира бизнес данните, ще направи информацията достъпна за мениджмънта в реално време, навсякъде и по всяко време за вземане на адекватни информирани решения.

Предвижда се продуктивният старт да се реализира през август, 2015.

„РУБИН” – град Плевен е утвърден производител с над 50 годишен опит в производството на стъклен амбалаж. Заводът се намира в Централна Северна България в индустриалната зона на град Плевен и е обезпечен с добре развита пътно-транспортна мрежа.

Производственият капацитет на завода е над 190 000 000 физически бройки стъклени опаковки годишно. Асортиментната листа включва бутилки с вместимост от 0,100 литра до 5 литра и буркани от 0,080 литра до 2,650 литра. „РУБИН” предлага над 400 различни артикула, които обхващат разнообразни по форма и вместимост бутилки в безцветно и зелено стъкло, предназначени за винарската, пивоварната, хранително-вкусовата промишленост, за производители на високоалкохолни и безалкохолни напитки, и голямо разнообразие от буркани за хранително-вкусовата и консервна промишленост.

Основни клиенти на завода са производители на вино, бира, високо и нискоалкохолни и безалкохолни напитки, консервирани храни и др. като продукцията се изнася в Италия, Гърция, Турция, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Косово, Израел, Албания и др.

                                                   Стартира-внедряването-на-SAP-ERP-в-Рубин-Трейдинг

БГ БС завърши успешно внедряването на SAP в Аквахим

Март 2015

БГ БС завърши успешно внедряването на SAP проект за SAP ERP Baselineв „Аквахим“ АД. Проектът приключи с изграждането на цялостно ERP решение, подкрепящо и отговарящо на растежа на „Аквахим“ АД.

Информационната система SAP ще осигури на Аквахим всеобхватност и съхранение на информацията, необходима за вземане на управленски решения, оптимизация и автоматизация на бизнес процесите, ефективно управление и цялостен контрол на процесите по снабдяване, продажби, сервизна дейност, инвентаризация и управление на складови наличности, счетоводство и контролинг.

„Аквахим“ АД е българско акционерно дружество с председател на Съвета на директорите доц. д-р Бoрислав Великов, изпълнителен директор дипл. хим. Камелия Цанкова и член на Съвета проф. Огнян Герджиков.

„Аквахим“ АД гарантира на своите партньори висококачествени комплексни решения:

  • промоция, доставка и разпространение на инструменти, консумативи, специални реактиви и лекарства;
  • проектиране на лаборатории и доставка на оборудване на лаборатории и на системи за измервания в реално време;
  • консултации за акредитиране по ISO 17025 и ISO 15189;
  • обучение в обучителен център, лицензиран от НАПОО - орган на Министерския съвет на Република България;
  • обучение и съдействие при разработване, внедряване, валидиране и верифициране на стандартизирани и алтернативни методи.
                     
                         БГ-БС-успешно-внедри-SAP-в-Аквахим

БГ Бизнес Солюшънс разширява портфолиото си от продукти на SAP и вече предлага HANA и Cloud Решения

Февруари 2015

БГ БС върви в крак с най-новите информационни технологии и вече предлага освен стандартно SAP ERP, иновативната платформа на SAP – SAP HANA, за бизнес в реално време, която включва in-memory база данни, различни приложения и облачни възможности, за да позволи изпълняването на разнообразни аналитични задачи в реално време.

БГ-Бизнес-Солюшънс-разширява-портфолиото-с-SAP-HANA-и-Cloud-Решения

Освен SAP HANA, БГ БС започва да предлага и Cloud решения. SAP Cloud for Customers е софтуерно решение от SAP, предназначено да помогне на клиентите да увеличат ефективността при продажбите (SAP Cloudfor Sales), да отговори по-добре на исканията на клиентите (SAP Cloud for Services) и да достигне до клиентите по-успешно с помощта на социалните мрежи (SAP Cloud for Social Engagement). Това е решение за управление на връзките с клиенти (CRM) с богата функционалност, което ще помогне на клиентите както в момента, така и за бъдещото им развитие.

Повече информация за „Cloud for sales“, можете да намерите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=5UMIW5LNXkc&list=TLQ4oAT90CYmi2xlKGHSCHY1gl8LC0T0hw

Повече информация за „Cloud for Services“, можете да намерите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=8fStk3ERydI&list=TLM7Ny26Qs7E_DpAy3DJiAII4MTvmUPZB5

Повече информация за „Cloud for Social Engagement“, можете да намерите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=jrhZQKgx9g0

БГ Бизнес Солюшънс премина успешно сертификация за партньорски център за поддръжка

Февруари 2015

БГ БС премина успешно одита по сертификация за партньорски център за поддръжка /Partner Center of Expertise/, който се прави периодично от SAP SE на всички партньори, които искат да извършват поддръжка на своите SAP клиенти. Компанията получи сертификат, който потвърждава качеството на предоставяните услуги във връзка с организацията и извършването на поддръжката според всички настоящи технически и организационни стандарти на SAP SE.

Сертификатът можете да видите ТУК.


БГ Бизнес Солюшънс взе участие в конкурса „Наградите на BAIT“

Януари 2015

БГ БГ взе участие в конкурса „Наградите на BAIT“ за първа година. Компанията се кандидатира в категорията „STARTUP компания на годината“ с още 17 участника, които можете да видите тук:

http://bait-awards.bg/Participants/10/

В този формат БАИТ организира конкурса за четвърта поредна година и връчи 12 награди в различни категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии.

Наградите бяха връчени на официална церемония в гр. София на 05.02.2015 г. под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

С този свой проект БАИТ иска да се отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2014 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии.

Направени са общо над 60 регистрации в 12 категории - Образователна награда, Студентска, Бизнес иновативност, Корпоративна и социална отговорност, StartUp, Мобилни решения, Общинска администрация, Държавна администрация, е-Business, Журналистически принос, Развлекателен софтуер  и Специална награда.

Повече за конкурса можете да видите тук: http://bait-awards.bg/

БГ-Бизнес-Солюшънс-взе-участие-в-конкурса-Наградите-на-BAIT

БГ Бизнес Солюшънс с нов офис във Варна

Декември 2014

БГ БС отвори нов офис във Варна през декември, 2014. Разширяването на дейността гарантира все по-доброто, бързо и пълноценно обслужване на настоящите и бъдещи клиенти на фирмата в регионите Варна, Бургас, Русе, Шумен, Разград, Добрич и Велико Търново.

Компанията започна оперативна дейност от месец февруари тази година и успя в кратки срокове да се наложи като един от предпочитаните доставчици на услуги, осигуряващи цялостни решения за управление на бизнес процеси, внедряване и поддръжка на ERP информационни системи, ИТ инфраструктурни решения и решения за информационна сигурност.

През 2014 г. екипът на „БГ Бизнес Солюшънс“ работи по 21 SAP проекта, част от които вече са внедрени успешно. Сред клиентите на фирмата са различни по вид и големина компании, включително холдингови дружества, работещи в следните отрасли: производство, търговия (на дребно и едро), доставки, транспорт и логистика, медия и технологии.

С отварянето на офиса във Варна започна работа и отлично подготвен екип от висококвалифицирани консултанти, програмисти и специалисти, чиято обща цел е цялостното и качествено обслужване на клиентите на фирмата. Компанията планира разрастването на екипа си и през новата 2015 година, като част от стратегията за интензивно разрастване на дейността и обогатяване на портфолиото от предлагани услуги.

      БГ-Бизнес-Солюшънс-с-нов-офис-във-Варна

БГ Бизнес Солюшънс взе участие на ежегодния SAP Форум в България, организиран от SAP България

Oктомври 2014

Тазгодишния SAP Форум България мина под надслов – „Innovation through Simplification“ и се състоя на 1-ви октомври тази година.

В рамките на един ден събитието представи последните SAP иновации, технологични решения и истории на успеха на клиенти на SAP. Наред с лекторите от страна на SAP SE, бяха представени и презентации на партньори на САП България.

БГ Бизнес Солюшънс беше един от златните спонсори на събитието тази година. Компанията се включи и с презентация на тема “Най-добри практики в SAP Retail Execution“, представена от Димитър Кожаров, Архитект на SAP решението от БГ Бизнес Солюшънс.

Мобилното приложение SAP Retail Execution дава възможност на производителите на стоки за широко потребление да усъвършенстват процеса на продажби с помощта на подобрено взаимодействие с търговците на дребно. Освен представяне на самото мобилно приложениеи неговата архитектура, бяха показани конкретни негови функции и ползите от тях, както и истории на успеха при конкретни клиенти на SAP Retail Execution.

Цялата презентация на БГ Бизнес Солюшънс можете да видите тук: 

http://www.sapevents.edgesuite.net/SAP_Forum/Bulgarianforum2014/pdfs/071_beta_rex3_customer_presentation.pdf

          БГ-Бизнес-Солюшънс-взе-участие-на-ежегодния-SAP-Форум-в-България-организиран-от-SAP-България

БГ Бизнес Солюшънс ще внедрява SAP ERP в Пазар на производителя – Пазарджик

Септември 2014

БГ БС стартира SAP проект за имплементация на ERP система в "Пазар на производителя – Пазарджик" АД. Ще бъдат внедрени следните функционални модули – Финансово счетоводство, Управленско счетоводство, Управление на материалното стопанство, Продажби и дистрибуция, и ще се направи интерфейс към система за складово стопанство.SAP ERP системата ще доведе до интегрирането на многобройните процеси, чрез които бизнесът оперира. Очаква се това да спести време и средства, а решенията да се вземат по-бързо и с по-малко грешки. Ежедневните дейности, които ще бъдат улеснени от тази интегрираност включват:

  • Прогнозиране на продажбите и оттам оптимизация на материалните запаси;
  • Проследяване на поръчките, от приемане на поръчката до нейното изпълнение;
  • Проследяване на приходите, от фактуриране до парично постъпление;
  • Съпоставяне на Заявки за закупуване (какво е заявено), приемане на количествата (какво е пристигнало), и заплащането (какво е фактурирал доставчикът).

 Предвижда се продуктивният старт да се реализира през януари, 2015.

Пазар на производителя – Пазарджик е най-голямото в региона тържище за пресни плодове и зеленчуци. Оборудвано е и с хладилни складове, които са отдадени под наем.

  БГ-Бизнес-Солюшънс-ще-внедрява-SAP-ERP-в-Пазар-на-производителя–Пазарджик

БГ Бизнес Солюшънс ще внедрява SAP ERP в Юрий Гагарин

Август 2014

БГ БС стартира SAP проект за имплементация на ERP система в Юрий Гагарин, Пловдив, водещ производител на многоцветни печатни опаковки и етикети от картон и хартия за цигарената, хранителната, козметичната и други индустрии и филтри за цигари. Ще бъдат внедрени следните функционални модули – Финансово счетоводство, Управленско счетоводство, Управление на материалното стопанство, Продажби и дистрибуция, и Планиране на производството.SAP ERP системата ще доведе до подобряване на вътрешната организация чрез стандартизация на ключовите бизнес процеси, ще централизира бизнес данните, което от своя страна ще доведе до елиминиране на нуждата да се синхронизират промените между многобройните системи, ще направи информацията достъпна за мениджмънта в реално време, навсякъде и по всяко време за вземане на адекватни информирани решения.

Предвижда се продуктивният старт да се реализира през януари, 2015.

Предприятието е създадено през 1964 година като единствен производител на територията на България на печатни опаковки от картон и хартия, филтри за цигари, резервни части, нестандартно оборудване и рециклиране на машини за цигарената и тютюневата промишленост. "Юрий Гагарин" АД осъществява дейността си от производствената си база и административните сгради, разположени на площ от 26 000 кв.м. в северната индустриална зона на град Пловдив.

Печатницата на "Юрий Гагарин" АД предоставя широка гама полиграфически услуги, включващи: предпечат, офсетов печат, UV частично и цялостно лакиране, дълбок и флексо печат, топъл печат, релеф, биговане, щанцоване, PVC прозорчета и до шест пунктово лепене. Производството на филтри за цигари е важно направление в дейността на "Юрий Гагарин" АД. Продуктовата листа включва богат асортимент от моноацетатни и комбинирани филтри за цигари с различна дължина, диаметър, вентилация, смукателно съпротивление и сегментация.

БГ-Бизнес-Солюшънс-ще-внедрява-SAP-ERP-в-Юрий-Гагарин

БГ Бизнес Солюшънс ще внедрява SAP ERP в Лакрима

Юли 2014

БГ БС стартира SAP проект за имплементация на ERP система в Лакрима, първото внедряване на SAP при клиент от млечната индустрия в България. Информационната система ще има следните модули – Финансово счетоводство, Управленско счетоводство, Управление на материалното стопанство, Продажби и дистрибуция, и Планиране на производството.SAP ERP системата ще доведе до правилно структуриране на бизнес процесите, което ще даде възможност и за по-подробен анализ на тези процеси. В резултат се очаква да се подобри вътрешната организация в самата компания, да се разпределят отговорностите между всички участници по веригата, да се запази гъвкавостта на работа, а отворената платформа на SAP позволява гъвкаво надстройване, така че лесно да се разработват нови процеси и функционалности.

Предвижда се продуктивният старт да се реализира през януари, 2015.

Създадена през далечната 1959-а, Лакрима е една от най-старите мандри в България. Намира се в самия град Пазарджик, близо до Родопите и едва на няколко километра от река Марица. Мястото не е избрано случайно. Целият пазарджишки район е известен с плодородните си земи и многобройните горещи извори, които определят от векове основното занимание по тези земи – земеделие и скотовъдство.

От 1997-а Лакрима e частна компания, която пази чистите и характерни вкусове на млечните си продукти. И те продължават да се правят по изпитания начин, както поколения са ги правели – на ръка, от експерти с над 20 години опит в сиренарството.

БГ-Бизнес-Солюшънс-ще-внедрява-SAP-ERP-в-Лакрима

БГ Бизнес Солюшънс ще внедрява SAP ERP в Дореко Комерс

Юли 2014

БГ БС стартира SAP проект за имплементация на ERP система в Дореко Комерс. Информационната система ще има следните модули – Финансово счетоводство, Управленско счетоводство, Управление на материалното и складовото стопанство, Продажби и дистрибуция.SAP ERP системата ще доведе до правилно структуриране на бизнес процесите, което ще даде възможност и за по-подробен анализ на тези процеси. В резултат се очаква да се подобри вътрешната организация в самата компания, да се разпределят отговорностите между всички участници по веригата, да се запази гъвкавостта на работа, а отворената платформа на SAP позволява гъвкаво надстройване, така че лесно да се разработват нови процеси и функционалности.

Предвижда се проектът да приключи през декември, 2014 година.

"Дореко Комерс" ЕООД е млада компания, която се развива и доказва като водещ  доставчик на специализирани суровини за печатарската и цигарената индустрия в България.

Компанията предлага всичко необходимо за производството на многоцветни печатни опаковки от картон и хартия, приложими в цигарената, хранителната, козметичната и фармацевтичната промишленост, както и на филтри за цигарената промишленост.

Портфолиото включва различни видове картони, мастила, фолиа за топъл печат, лакове, обвивна хартия, активен въглен, триацетин.

БГ-Бизнес-Солюшънс-ще-внедрява-SAP-ERP-в-Дореко-КомерсБГБС-имплементира-SAP-ERP-в-ДорекоSAP-ERP-в-Дореко-ще-внедрява-БГБСБГ-Бизнес-Солюшънс-ще-внедрява-SAP-в-Дореко-Комерс

БГ Бизнес Солюшънс ще внедрява SAP ERP в Плевен БТ

Юли 2014

БГ БС стартира SAP проект за имплементация на ERP система в Плевен – БТ. Информационната система ще има следните модули – Финансово счетоводство, Управленско счетоводство, Управление на материалното стопанство, Продажби и дистрибуция, Планиране на производството. Това ще доведе до оптимизация и автоматизация на бизнес процесите, ефективно управление и цялостен контрол на процесите  по снабдяване, продажби, производство, инвентаризация и управление на складови наличности.В компанията ще се внедри и специална система за проследяване на изкупуването на тютюн, което е много специфичен процес. Всяка бала тютюн се проследява според специфични характеристики, наречени индекси. Има близо 200 индекса за изкупуваните сортове групи. Всяка бала се проследява от момента на изкупуването до момента на влагането в производството, чрез използването на баркод система и сканиращи устройства на всяка стъпка от процесите.

Предвижда се проектът да приключи в края на ноември, 2014 година.

ПЛЕВЕН-БТ - гр. Плевен започва дейността си през 1921 г. като търговско събирателно дружество за производство на цигари. През годините компанията преминава през различни етапи на развитие, включително и производство на тютюневи изделия, като впоследствие предметът на дейност на фирмата се състои в следните дейности: изкупуване, промишлена обработка, заготовка за износ, търговия с тютюни, външнотърговска дейност с тютюни. През 2005 г.в „Плевен-БТ"АД е внедрена Система за управление на качеството в съответствие с изискванията на ISO 9001:2000. Плевен БТима търговски контакти със страни като: Италия, Китай, Гърция, Холандия, Бразилия, Йордания, Германия, Армения, Египет, Молдова.

БГ-Бизнес-Солюшънс-ще-внедрява-SAP-ERP-в-Плевен-БТ

БГ Бизнес Солюшънс ще внедрява SAP Roll-out проект в Dubai Trade Company

Юни 2014

БГ БС стартира SAP Roll-out проект за имплементация на ERP система в Dubai Trade Company. Ще бъдат внедрени следните модули: Финансово счетоводство, Управленско счетоводство, Управление на материалното стопанство, Продажби и дистрибуция. Това ще доведе до ефективно управление и цялостен контрол на бизнес процесите

Продуктивният старт е планиран за ноември, 2014 година

Dubai Trade Company е дъщерно дружество на Булгартабак, който е с установени дългогодишни пазарни позиции в регион Близък Изток. Dubai Trade Company поддържа контактите на компанията и развива пазарите в Близък Изток, Азия и Африка.

“Prestige RC+RF” е сред водещите марки на този пазар. Освен този асортимент, в продуктовото портфолио на компанията се предлагат Light, Ultra Light, Slims и други варианти, като всички отговарят напълно на съвременните и изтънчени предпочитания на потребителите в региона. 

   БГ-Бизнес-Солюшънс-ще-внедрява-SAP-Roll-out-в-Dubai-Trade-Company

БГ Бизнес Солюшънс ще внедрява SAP Roll-out проект във фабрика Дувана, новата фабрика на Булгартабак в Баня Лука

Май 2014

БГ БС стартира SAP Roll-out проект за имплементация на ERP система във „Фабрика  Дувана – Баня Лука“, новата фабрика на Булгартабак в Босна и Херцеговина.

Информационната система ще има всички модули, които вече са внедрени във фабриките на Булгартабак в България – Финансово счетоводство, Управленско счетоводство, Управление на материалното и складовото стопанство, Продажби и дистрибуция, Планиране на производството, Retail, POS, BI. Това ще доведе до оптимизация и автоматизация на бизнес процесите, ефективно управление и цялостен контрол на процесите  по снабдяване, продажби, производство, инвентаризация и управление на складови наличности.

Предвижда се проектът да приключи в края на август, 2014 година.

„Фабрика Дувана – Баня Лука“ е основана през 1888 година и се намира в Баня Лука, Република Сръбска, Босна и Херцеговина. От 17 септември, 2013 г., „Фабрика Дувана – Баня Лука“  работи като дъщерно дружество на „Благоевград БТ“. Модернизирани са поточните линии за пакетиране. "Благоевград БТ" очаква производството в новата фабрика през тази година да достигне 1000 тона.

БГБС-имплементира-САП-във-фабрика-Дувана               БГБС-имплементира-САП-във-фабрика-Дувана-Баня-Лука

БГ Бизнес Солюшънс придобива статут на Gold Partner по програмата SAP PartnerEdge

Април 2014

БГ Бизнес Солюшънс, България, доставчик на SAP решения, придоби статут на SAP® Gold Partner в програмата SAP PartnerEdge ™. Това е най-високото ниво на признание в SAP PartnerEdge – програмата за партньори на компанията SAP SE.

"Издигането на БГ БС като златен партньор на SAP ще допринесе за обогатяването на нашия досегашен опит и способности в прилагането на ефикасни и стабилни SAP решения в предприятията в България", каза Драгомир Маринов, управител на БГ Бизнес Солюшънс.

Програмата SAP PartnerEdge е партньорска програма с три нива, която признава и награждава партньорите за тяхната експертиза и отдаденост да предоставят високо-качествени SAP решения на клиентите на SAP. Златните партньори на SAP са признати експерти във внедряването и поддръжката на SAP решения. Конкретни бизнес ресурси и предимства, предоставени от SAP на златните партньори включват комбинация от фондовете за развитие на пазара, ценова диференциация, брандинг ползи, достъп до търговски и маркетингови инструменти и технически ресурси.

С това партньорство БГ БС получава достъп до най-големите ползи, предлагани от SAP, което ще позволи на компанията да предостави на клиентите си по-високо ниво на предлаганите услуги, цялостна техническа поддръжка и удовлетвореност на клиентите.

БГБС-е-златен-партньор-на-САП

Запитване за SAP

Внедряване на SAP, Поддръжка на SAP или Обучения на SAP

Направи запитване

Social Facebook Social Linkedin Social Googleplus Social Twitter

БГБС-златен-партньор-на-САП

Контакти

 
Тел.: 02 904 23 36
E-mail: info@bgbs.bg, sales@bgbs.bg 
 
Oфис - София:  
бул. Цариградско шосе 147, ет. 6
 
Oфис - Варна: 
бул. Генерал Колев113, ет. 6, офис 6.6
 
Офис - Виена, Австрия:
Wiedner Hauptstrasse 72-74
Ecke - Lambrechtgasse 1, ет.2
Тел.: + 359 879 055 777
 
Oфис - Варшава, Полша:
Al. Niepodległości 124 lok. 15, 02-577
Тел.: + 359 879 055 777
 
Oфис - Дубай, ОАЕ: 
Office No. 1807-11, Concord Tower, 
Dubai Media City, P.O. Box: 392747
Тел.: 00971 (4) 559 7100
E-mail: info@bgbsmena.com